X

Medic: Nu mai beți cafea dacă aveți aceste simptome neplăcute

Mulți oameni se confruntă cu simptome neplăcute după ce beau cafea . Pentru unii este vorba de dureri abdominale, pentru alții de palpitații sau de dureri de cap. Dozele mari de cofeină au un impact negativ asupra sănătății.

Trebuie ținut cont de faptul că ingredientul este conținut și în produsele alimentare: dulciuri, băuturi energizante, ciocolată.

Poate fi dăunător consumul de cafea?

Consumul de cafea în cantități mari este dăunător pentru organismul nostru. Acest lucru se datorează cofeinei pe care o conține, care nu este bună pentru toată lumea.

Cofeina se găsește, de asemenea, în multe alimente. De aceea, este important să fiți atenți la etichetă și să verificați cu atenție ingredientele. Consumul mai multor cafele în succesiune rapidă are un efect deosebit de puternic. Aceasta duce la o suprastimulare a sistemului nervos și la o creștere a ritmului cardiac. Aflați ce poate provoca consumul excesiv de cafea.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua care te îmbolnăvește: Îți crește colesterolul

Boli ale sistemului digestiv

Boabele de cafea conțin substanțe care irită mucoasa stomacului. Acest lucru se datorează faptului că cofeina combinată cu pH-ul acid are un efect iritant asupra sistemului digestiv. Unii oameni adaugă lapte în cafea, care conține lactoză. Această substanță nu este tolerată de un grup mare de oameni, de unde și simptomele neplăcute.

Cele mai frecvente sunt diareea, arsurile la stomac sau greața. Este important să nu beți cafea pe stomacul gol. Acest lucru va contribui la formarea de gaze și flatulență iritantă. Pe termen lung, acest lucru va duce la apariția ulcerelor sau a sindromului de colon iritabil.

Bătăi rapide ale inimii

Inima vă bate mai repede după o ceașcă de cafea? Atunci merită să vă gândiți dacă aceasta este băutura potrivită pentru dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că are un efect negativ asupra hipertensiunii arteriale sau aritmiei.

De asemenea, consumul frecvent de cafea spală magneziul. Acest element este responsabil de contracția mușchiului cardiac și de funcționarea uniformă a acestuia.

Bătăile neregulate ale inimii după cafea pot însemna, de asemenea, o alergie la cofeină. Dacă acesta este cazul, nu mai beți băutura cu totul. Mergeți de urgență la medic pentru cele mai importante teste de diagnosticare.

Insomnie și dureri de cap

Un alt efect secundar al supradozajului de cofeină este insomnia. Acest ingredient stimulează sistemul nervos și face dificilă adormirea. Pentru a atenua problema, nu beți cafea înainte de culcare. Dacă, pe de altă parte, consumați băutura dimineața și problema persistă, renunțați complet la ea.

Un simptom suplimentar este adesea o durere de cap cauzată de creșterea tensiunii arteriale sau de oboseală. Ultima ceașcă de cafea trebuie băută cu cel mult șase ore înainte de a merge la culcare.

Iritabilitate și anxietate

Cafeina în cantități mari provoacă anxietate și iritabilitate. Tremuratul mâinilor și hiperactivitatea sunt, de asemenea, simptome comune. Dacă observați aceste efecte comportamentale la dumneavoastră, limitați complet consumul de cafea. Acesta este un semn că are un efect negativ asupra sistemului tău nervos. Acest lucru se datorează faptului că băutura crește nivelul de dopamină și adrenalină.

Din păcate, în loc să vă ajute, vă afectează negativ funcționarea zilnică. În loc să fii mai productiv la serviciu, corpul tău refuză să se conformeze.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicului neurolog: De ce nu e bine să bei cafea în fiecare zi

Cum să bei cafeaua în mod sănătos?

Consumul de cafea în cantități potrivite nu dăunează organismului. Patru cești de cafea pe zi sunt considerate acceptabile. Cu toate acestea, cantitatea depinde de starea dumneavoastră de sănătate și de starea generală. Cofeina în doze mici îmbunătățește concentrarea, mobilizează acțiunile și dă energie.

Pentru a face cafeaua mai slabă, adăugați lapte vegetal sau de vacă. Mulți oameni se bucură de această băutură în combinație cu sirop de arțar sau chiar cu miere.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro